De ceva timp ma tot gandeam sa incerc sa fac o comparatie intre doua tipuri de nade – NADA vs PELETE la Method Feeder, intr-o partida la ciortan si in sfarsit a venit momentul. Chiar daca un astfel de test este bine sa fie facut pe o perioada mai lunga de timp, daca exista activitate si multe trasaturi, aceasta comparatie poate fi facuta si intr-o partida scurta.
Am ajuns intr-o zi de weekend pe Balta Floarea Popestiului, avand sa stau intre orele 08:00 si 13:00. Elanul mi-a fost putin taiat la inceputul partidei din dauza unei ploii zdravene care mi-a decalat partida de la 06:30 cand am ajuns pe malul lacului, pana la ora 8.
Pescuitul l-am facut la punct fix, grupat si clipsat la o distanta de 40m, fiind asediat din toate partile de “craparii” de pe standurile vecine. Am pescuit pe aceeasi linie la distante de maximum 10-12m intre cele doua lansete.
Am bagat la apa lansetele Matrix Aquos Ultra-X 3.60m si 70g putere, de baza in pescuitul ciortanilor, dar nu numai, incarcate cu method.uri de 30g si respectiv 40g, momeli de carlig identice, de 10mm, Wafters de la WLC Carp cu arome de Squid & Plum, Pineaple & N Butyric, Strawberry cu care se echilibreaza foarte bine.
Am observat ca pestii nu au avut o preferinta la nivelul aromelor, toate fiind prinzatoare, contend mai mult culoarea Wafters-ului sau marimea lui. In aceasta partida culoarea roz a fost vedeta partidei!
Carligele alese, au fost nr. 10 Gardner si Guru, pe spin de 7mm sau pe banda, pentru ca am mai jonglat la un moment dat cu prezentarea.
Nadele folosite in comparative au fost:
Nada WLC Carp Feeder Pro Krill+ impreuna cu 25% Pelete 2mm Method Mix WLC Carp
Pelete Method Mix WLC Carp 2mm, simple fara un adaos de nada.
Ambele variante au fost umectate separat si mixate individual pana ce nadele au ajuns la consistenta dorita si asteptata. Pentru ca am avut de-a face cu o nada pe baza de Krill, am decis ca umectarea sa fie facuta cu un lichid nutritiv ce este folosit in special ca baza lichida la prepararea boiliesurilor. Lichidul nutritive ales a fost WLC Carp KrillX, ce are o combinatie de arome de Krill si fructe, avand in compozitie lichide hidrolizate, atractanti naturali, complex de aminoacizi, betaina lichida, extract natural de Krill si altele.
Totul a fost umectat separat si amestecat dupa caz, abia dupa ce nadele au ajuns la consistenta dorita sau cea asteptata. Fiecare combinatie a fost aditivata cu o stropeala de lichid nutritiv de la WLC Carp, cu aroma de Krill X.
Ciortanii nu s-au lasat asteptati, la inceput au fost prezenti pestii mai mici, de 1kg-1.5kg apoi usor usor au venit si pestii mai mari, de 2kg – 2.5kg. Prima combinatie care a punctat a fost nada WLC Carp Feeder Pro Krill+ cu un Wafters 10mm galben fluo. Trasaturile au venit progresiv odata cu trecerea timpului, avand in mai multe momente dublu drilluri.
Pana la finalul partidei am adunat 21 de ciortani, clasamentul fiind urmatorul:
7 pesti pe mixul de pelete Method Mix 2mm
14 pesti pe nada WLC Carp Feeder Pro Krill+
Nu au existat diferente de dimensiune, in sensul ca nu am prins mai mari pe o anumita combinatie de nada, ci impartiti, dar ceva la care m-am asteptat, s-a si intamplat, si anume, pe method-ul cu nada Krill+ am prins si 4 carasi la 400g. Acest lucru este datorat norilor pe care ii face nada si atractiei sale sporite.
Cea mai rapida trasatura a venit la 02:13 minute pe ceas, am avut parte de 4 drill-uri duble, si vreo 5 ratari pe trasatura din cauza unui carlig bont, schimbat imediat la pauza cu unul odihnit, sau din cauza drill-urilor duble.
Dupa orele 13:00 am schimbat momelile si carligele, cu momeli mari, am cautat captura zilei, am declipsat, am schimbat lansetele la jumatate de ora, am cautat pestele in stanga si dreapta, mai sus si mai jos, dar, cu toate acestea, captura zilei nu s-a prezentat la apel, iar la 15:30 deja strangeam tabara.
Enjoy!
Fire Intinse!
Text si Foto: George Andrei
Colaborator
WLC Carp
Magazinul Totalfishing